de dirigent

Arian is eveneens dirigent van het gereformeerd evangelisatiekoor uit Assen (EKA), het Magnalia Dei-gemeentekoor te Groningen, het medewerkerskoor van OlmenEs in Appelscha en is hij cantor en organist in Westerbork.


Daarnaast is Arian als organist verbonden aan de Gereformeerde kerken Vrijgemaakt in o.a. Assen en Haulerwijk en heeft hij een eigen lespraktijk (www.muziekpraktijkvandermark.nl).


Arian verzorgt regelmatig concerten en orgelbespelingen al dan niet in samenwerking met solisten. Hij heeft inmiddels diverse CD’s op zijn naam staan.


Voor de lokale omroep Odrie maakte hij samen met technicus Machiel van den Bos een serie orgelportretten van alle Ooststellingwerfse orgels. Van deze serie orgelportretten is in 2008 een dubbel-CD verschenen onder de titel ‘Orgels in Ooststellingwerf’.


Begin 2012 verscheen een barok-cd, opgenomen op het Van Vulpen-orgel in de kandelaarkerk in Stadskanaal.

 

Als artistiek adviseur is hij onder andere verbonden aan de ‘Stichting vrienden van het Chamadron’ in Havelte.


Arian van der Mark studeerde muziektherapie aan Stenden Hogeschool te Leeuwarden. Orgel studeerde hij o.a. bij Wietse Meinardi, Toon Hagen en Stef Tuinstra. In 2008 rondde hij de meerjarige dirigentopleiding (MDO) af.


In september 2007 heeft Arian (samen met zijn vrouw) het vocaal ensemble Voce Umana opgericht, waarmee een lang gekoesterde wens in vervulling ging, nl. het uitvoeren van oude muziek op kwalitatief hoog niveau.

webdesign by: muziekpraktijkvandermark                                 mailto: webmaster

" Voce Umana dà il suono di parole "

Activiteiten

Menu